Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi efter en begravning

De kom med röda rosor,
med kransar och med vackra ord.
Men vad är vackra glosor
för en som lämnat denna jord?

Du kunde inget höra
och se av detta överflöd.
Och aldrig var du älskad
som nu, när du var död.





Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 626 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2011-03-11 18:31



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP
Sorgligt men sant.
2011-06-08

  Mrs Idle
Föredrar att läsa poesi på engelska, eftersom jag anser det språket ha en vackrare melodi än svenskan (oftast). Men det är sådant här som får mig att ge svensk poesi en chans. Du är verkligen inspirerande.
2011-05-26

    ej medlem längre
Påminner om hur älskad min far blev efter sin död.Mycket bra dikt.
2011-04-29

    AA VIP
Sorglig och tänkvärd text. // AA
2011-03-12

  Daniel_78 VIP
en jobbig men ofta kännbar betraktelse i slutraden,
2011-03-11

  R Michael H
Det är då dom upptäcker en - när man finns men inte finns
2011-03-11

  walborg
Sorgligt och så synd.
2011-03-11

    JJ VIP
"Ja hittildags har nog ingen skitstövel begravds i den här kyrkan"
Var det inte så en replik löd i tv-serien "hem till byn"? En sann replik och en bra och sann dikt! Mvh. JJ.
2011-03-11

  thyra
Vacker elegi! Sorgen gör att man vill visa kärleken som man inte hann med att visa under det pågående livet. Tror att det ofta blir så.

Vackert och fint skrivet!
2011-03-11

    Yarissa
Bra skrivet.
2011-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L