Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Stockholm Cantus (Chorus Luscinia) tio år efter mitt avsked


Hyllning till körsången

Sången ädla känslor föder
och för kör mitt hjärta glöder.
I sorgesamma visor eller kyrkliga kantater
vill jag för evigt stå med mina kära stämkamrater.
I mässor, symfonier, eller allehanda låtar,
i spirituals, jazz, pop och rock; ja, alla former båtar
hjärtat som av längtan blöder
förutan sångsystrar och -bröder.

I alla kontinenter och i alla världens stater
som främsta konstform mänskans egen röst för evigt ståtar.




Bunden vers (Rim) av David Unger
Läst 321 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-28 16:17



Bookmark and Share


  lux et veritas
JA! visst är kör kul! jag håller med dikten till punkt och pricka. Däremot förestår jag mig inte på vad förra skribenten vill; "kyrkliga kanter kan bli fyrkantiga tanter", kyrkliga kanter?!
2011-04-18

  Aftonvännen
Intressanta ordval som tycks gå med på att man kastar om dem i en improviserad jazz där kyrkliga kanter kan bli fyrkantiga tanter och kärleken är lika kravlös som önskat.
2011-04-03
  > Nästa text
< Föregående

David Unger
David Unger