Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

..ord och inga visor..

i skarven mellan vår och sommar
träder det in
vemodet

världen är för vacker
för ljus
dagarna för långa

förut kunde jag gömma mig, hemligt trolskt mörker
njuta av tystnad och tända ett ljus
se mot aftonhimlen och all dess stjärnor...

men inte nu

borta är den mörka himlarymden
saknad och efterlängtad

för det är när allting är som mest glättigt
glittrigt och partaj som efterränksamheter får en andraplats

jag betraktar
små mirakel
blommor som slår ut, fjärilens första flygtur
samtidigt som jag vänder på köttet på grillen
och skrattande konverserar med vinterbleka vänner

dom skulle bara veta
att jag längtar till hösten




Fri vers av ~alruna~
Läst 481 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-16 19:26



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Jag brukar plocka ut det goda ur alla årstider. Fint skrivet.
2012-06-26

  Bibbi VIP
Helt suverän.
2011-05-31

  Anira VIP
fin text.....Tack....gillar♥
2011-05-01

    AA VIP
Härligt med våren och ljuset tycker jag. Men det ligger något i det du skriver om intensiteten, kraven som ligger i luften. För egen del laddar jag batterierna den här årstiden. Jag tycker mörkret blir tyngre för varje år. Något tungsint. // AA
2011-04-17

  Smultris
vissa ord skapar associationer, påminner om något betydelsefullt, magiskt. detta är ord som gör allt det.
2011-04-17

  Herr Funderare
Du har så rätt i det att mycket av det ytliga kommer fram på våren och sommaren. Alla förväntas vara så glada, ska grilla, festa med mer.

Själv så är jag väldigt glad att det är vår.
Jag blir deppig på vintern, för mycket mörker för mig.

Men alla är vi olika
2011-04-16
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~