Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

var-dag

det är faschinerande
hur överraskande inrutat livet är

lockande frukostbröd klockan sex
" längtan"?
"harmoni"?
eller ska jag välja "energi?"
varför inte "smulig morgonilska"
"torr fullkornsmacka"?....

enkel dag, förnöjsamt faller man in i gamla hjulspår
samma buss, samma medmänniskor
dagens industri
musik i öronen
världsfrånvänd zombieblick

tystnad fast bussen är full av oss, levande
med tanken annanstans, längtan till en annan plats
alla fast i sitt eget ekorrhjul

tänk om alla vi , skulle tänka om?

spreta med tår på sandig strand
vilsamt lägga sig i ängens vackra famn
låta vinden gripa tag i själen och flyga med tanken likt ett maskrosfjun
låta det dala ner någonstans där det är gott att växa
låta fantasin porla likt vårbäcken, okuvlig som hos barn
älska ohämmat här och nu
_vara_ här och nu......

jag vänder blad





Fri vers av ~alruna~
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-20 19:33



Bookmark and Share


  Jonas Hellström VIP
Fina tankar (med visst stänk av humor) som beskriver det många kan känna igen sig i. En vanlig dag utan avvikelser.

"musik i öronen / världsfrånvänd zombieblick / tystnad fast bussen är full av oss, levande"

Sedan med vackra ord och med visionär kraft målas bilden upp av ett bättre och mer levande liv.

"spreta med tår på sandig strand"

"låta fantasin porla likt vårbäcken, okuvlig som hos barn"

Känner ett sug när jag läser.
2011-08-14

    ej medlem längre
Mycket bra ,ja det är konstigt att vi är så stela ,tysta och hämmade i det här landet,men när man fått lite innanför västen är man bundis med allt och alla.Sen kommer den traditionella bondångern,man undrar vad man sagt och gjort.....
2011-04-21
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~