Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv för liv

Det finns två sidor
av en text
Det finns plats för två personer
alltid
på varsin sida
av samma text

Och i en text finns fler än en sanning
Det finns rum för fler sanningar
alltid
I en och samma text

Och det är hon som håller i pennan
Och det från början tomma arket
som alltid befinner sig
innanför orden

För det är hon som äger känslorna
och tankarna
och behovet av att plocka ut känslor
och förvandla dom till ord

Frigöra sig själv
genom texten
Innifrån och ut.

Och det är också hon
Som förvandlar känslor till ord
som vet den enda sanningen
Innifrån orden

På andra sidan av samma text
sitter hon som läser arket
Och det är hon som smakar den
redan färdiga texten
som alltid befinner sig
utanför orden

För det är hon som äger rätten
att se på orden med egen blick
och med ett annat behov
av att tolka in orden efter
egna känslor

Frigöra texten
genom sig själv
Utifrån och in

Och det är hon
Som förvandlar ord efter känslor
Som ger texten dess andra sanning
Utifrån orden

Sin egen tolkning
Bland oändliga tolkningar
Utifrån texter



Liv för liv
Och vi lever oändligt




Fri vers av C"
Läst 179 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-22 22:28



Bookmark and Share


  Mattias Alveteg (Lavtege)
Fint formulerat (och så sant). Bra flyt i texten också. Applåd
2011-06-05
  > Nästa text
< Föregående

C
C"