Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: min lilla mamma som ung


I fantasin firar jag Mors dag med dig...



Om du hade funnits kvar

bland oss

skulle jag dukat

med försommarens

sötaste små blommor


en kanna kokkaffe

gräddtårta med djupröda

jordgubbar

och servetter med motiv

av sommarskönt

och grönt


vi skulle

- som så ofta -

sjungit glada sånger

medan mina vuxna barn

spelat munspel, banjo

och gitarr


i min fantasi firar jag

dig på Mors dag

dina mörkbruna ögon

glittrar som guld

du har en ros

som spänne i ditt

korpsvarta hår


och verkligheten

ja, den får

vänta



en stund












Fri vers av Junitvillingen
Läst 313 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-05-29 11:59



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En fin och stark hyllning .) kram
2011-05-30

  Magnus P.
Oj vad fin och berörande.
Fick mig att minnas och längta efter min farmor.
Kändes som om det går att ta på kärleken.
2011-05-30

  Järnkatten
Så varmt och fint skrivet :)...ditt signum...
2011-05-29

    Johnjohn
underbar!
2011-05-29

  stenhur
Allt vackert vi är med om blir så småningom till minnen. Och är man rädd om dem som du är i den här dikten då kan de lysa och värma långt efteråt.
2011-05-29

  walborg
Ömsint och fint.
2011-05-29

    ej medlem längre
Sååååå underbart ärlig och formad av kärlek....
2011-05-29

  Yrre VIP
Underbart om kärlek och längtan till en mamma som har änglavingar.
2011-05-29

  Ninananonia VIP
Vacker dikt om din mamma... :)
2011-05-29

  Osvalds_Dotter VIP
Din inspirationen ät åter funnen!
Härligt!

Du målar upp vackra bilder på min näthinna,
när jag blundar kan jag se in i Din
fantasi.

Sätter mig lite på avstånd och beundrar
denna otroligt vackra familj,
å smakar på tårtan....
2011-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen