Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Salticus Scenicus

Jägaren rör sig hastigt där i solens rike.
I det heta trivs den och hoppar i fröjd från
blad till blad.

Randig och rak i sitt sätt och mål,
att ta sitt byte utan dröjsmål.

Några hopp från blad till blad
och den finner nektarn av liv.

Djupt in den penetrerar och injicerar
sitt sprudlande gift som får flugan att
vittra och falla i bråddjup glömska.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-31 13:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren