Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om feer och rån

Du, du vackra sagornas fe
så ren och så vacker och lycklig
så farlig och lockande se

Du snärjer hans blick med din stolthet
drar honom sakta intill
fångar och lockar och binder
snart går han precis vart du vill

Du skrattar och dansar, han följer
snart blir ni en virvlande vind
så vackra och sanna, så nära
han vet att hon vet att han vill

men se rået som står där i skuggan
gömd bakom tallen så still
ser allt det vackra fen fångat
ser allt det hon inte vill

För vad gör ett ensamt skogsrå
när prinsessan har tagit sin prins
vad gör hon med alla de känslor
hon i hemlighet så länge stängt in

Hon vill byta med fen i sin krona
hon vill dansa och virvla hon med
men ett rå är ett rå för alltid
och en fe är för alltid en fe




Fri vers av
Läst 235 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-11 20:08



Bookmark and Share


    Ida Tisteltunga
Bästa dikten idag! Jättemånga fina rader. En stor applåd.
2011-06-29

    Silverstjärna
Fint.
2011-06-16

  mickech
en ganska så mustig historia där andemeningen måste vara att lika barn leka bäst.
2011-06-13

  Mona Drugge
Som en trollbunden skog. Vackerfin.
2011-06-12
  > Nästa text
< Föregående