Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Muren = Min Önskemur

 

vilken styrka det bor

i glädjen över orden

i dikt efter dikt

har den byggt oss

en slingerbult av ord

 

 

liksom av välformade,

kantiga, rundslipade stenar

har orden lagts till varandra

till en gemenskapsmur

 

min önskemur är

 

tillräckligt hög

för att hindra oss

att trampa varann på tårna,

 

tillräckligt låg

för att vi ska kunna luta

över den och utbyta tankar

med varandra

eller hastigt svänga

benen över den

och landa i

grannens trädgård,

 

tillräckligt bred

för att

vi ska kunna

vandra på den

med trygga fötter

tillsammans

 

och ord läggs till ord

 

2011-06-15 11:10 © Minkki Huldén




Fri vers av Minkki VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-06-15 10:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Underbart härlig dikt!

"tillräckligt bred

för att

vi ska kunna

vandra på den

med trygga fötter

tillsammans

och ord läggs till ord"


Bokmärker!
2011-06-17

    ADI Nehlin
underbart vacker skriftat
2011-06-15

  Njord
Tillräckligt stabil för att vi ska kunna vila på den en stund, tillsammans.
Vacker tanke i din fina dikt!
2011-06-15

  Maj-Lis VIP
Vilken fin önskemur
2011-06-15

  walborg
Orden och glädjen över dem - underbart att läsa - fast mina associationer går även till orden som broar.
2011-06-15

    ej medlem längre
Dröm-mur!
2011-06-15

  Magnus P.
Ja, riktigt härlig.
Vid den muren vill jag gärna spendera sköna sommardagar.
2011-06-15

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Wow.
Härlig meta-dikt...

Denna text är nu inlänkad på
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1320849

2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP