Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dessa "visdomsord" är i några fall tidigare publicerade i halvt förvirrade tillstånd. Nu samlade i en serie och också kompletterade med några nya halvförvirrade dikter.


Visa ord om alkohol (till en oförstörd yngre generation)

Den största risken med för mången drink
är att dom slutar i en hink.
Och har du supit skallen helt i kras
är det gott med vatten i ditt glas.
****
Igår var du glad och yr i hatten
och snar till att skåla.
Idag är du trött som katten
och smuttar på din coca-cola.
****
För den som dricker mången öl
blir talet mest ett märkligt böl.
Och ingen kan charma en flicka
med jäger och pilsnerdricka.
****
Efter några glas champagne
går känslorna lätt i svang.
Hon som nyss var ful och mullig
blir plötsligt skön och gullig.
****
Den som sällan går på krogar och hak
har heller ingen kvinna i sitt gemak.
Han får stå för sina egna tjänster
och kan ibland växla till sin vänster.
****
Ack bror, igår så lös du som en fyr
och svepte shot på shot med lakrits.
Men sedan blev du trött och yr
och vaknar säkert blek och bakis.
****
För den som druckit mången lager
blir varje kvinna varm och fager.
Men du är knappast alls galant
och den du spanat fann dig löjlig.
Så du får gå till nästa tant
och hoppas hon är mera möjlig.
****
Du har knappast koll och pejl
efter läskat dig med ale.
Du gör bäst i svepa Loka
men sånt är för tråkigt kloka




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 653 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-06-17 19:24



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Kul och underfundig, denna !
2012-02-03

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Hehe, härligt flyt och så sanna rader
får du fram såhär lagom till midsommar :-)
2011-06-19

    ej medlem längre
Sant ibland , men gott kan det vara :) !
2011-06-17

  "Silver"
Underbar, skicklig rimglädje som alltid. Den något oregelbundna rytmen förstärker innehållet.
2011-06-17

  Sofhia Wirström
bra skrivet på ett härligt medryckande sätt.
2011-06-17

    ej medlem längre
Sanna rader...
2011-06-17

  Herr Funderare
Härlig text!!
Verkligen bra skrivet, tycker jag!!
2011-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L