Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det måste bara ha varit runt midnatt

då jag bara gick ner på Kungsgatan
och då jag plötsligt bara på ett avstånd kunde höra hur kyrkklockorna bara slå tolv slag
Och där gick jag då ensam i mina tankar medan jag bara mådde bra
och kände mig lycklig och glad

I alla fall ända tills jag bara råka möta på en ruskigt ful äldre dam till ragata
Ja, det var så att man bara ryggade sig tillbaka, när man tittade på henne
Och inte bara det
Hon var även ovårdad och luktade riktigt illa
Praktiskt taget så luktade hon bara satan, och kunde nog nu skrämma livet
ur vem som helst
Men så bodde hon nog också med all säkerhet
bara på gatan
Och jag misstänker att hon nu också inte var
så speciellt frälst

I vilket fall som helst, så tog jag mig bara mod och gick fram till henne
medan jag bara höll för näsan
Och då jag bara frågade henne om hon nu bara hade
tappat bort allt?!
Fick inget riktigt svar
Så då sa jag bara till henne helt kallt, att jag bara tyckte att hon bara skulle gå och bada och kamma till sig lite
vid närmaste badhus när morgonen bara grydde

Efter att jag bara hade sagt det till henne, så kastade jag på henne en slant
Tackade sen bara för mig, och försvann

Ja, jag gick ner på en gata mitt i natten. ända tills jag bara hamnade på ett torg
Och där det bara stod en jättelik staty
Nä, och jag vet inte riktigt vem det bara ska föreställa?
Men jag misstänker att det är Björn Borg?!
Men själv så är jag inte så speciellt intresserad av sådana saker
Så därför har jag noll koll på sådant

Det måste bara ha varit runt midnatt…

Ken Cassel
20/6-2011.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-20 20:09



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
ljuvlig nattpromenadsskildring...drömmare där !
2011-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel