Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Okänt blinkade displayen i mobilen. Myndighetens röst ekade i luren.....


Du är anmäld-domen

Beskedet detonerade och splittrade skärvor
i tusen uppskurna skärsår
varje rispa fräter och trasar
som lut i avloppet

Ett djupt andetag
frigör inte det minsta
det hånfulla utspelet
som gräver hål i allt som är jag

Orden mejslades slag för slag
enda in i djupet av min sanning
om vem som är jag

Du är anmäld
föll domen
till jordens mitt

Fingret hånfullt från välkänd röst
kränker
drar livet ur min hand

Det liv vi skapat
mina finaste
och all omsorg
jag ger

Fingret som dömer genom tid
och rum
pekar mot de spillror vi har kvar
det vi som är idag
det vi värnar
det vi byggt
efter du valt bort

dina barn

Rösten i luren
sa orden från ditt mess
en anmälan och livet föll

Kvastens långsamma svepande tag
skärva för skärva
ord för ord
en hög på golvet
av ytterligare svek
på skyffeln
i ungdomarnas ögon du dog

Spåren i sanden snart regnar bort
kvasten snart städat det mesta
dagen slocknar
en ny kommer
ett imorgon och vi sopar en skärva till





© Susanne Angelöf




Fri vers av sangel
Läst 296 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-30 00:11



Bookmark and Share


  Ari Viklund
nästan i rad och så
skakas av läsning
ödet känns som då
vill nu smälta ting
sen våga fler gå på
din djupa diktning
2011-07-15

  LassO
Få saker är så tråkiga som myndighets personer, de som anser att "bara för att de ringer från en myndighet" ska nästan, "passas upp" Och "de har alltid rätt" i sina påståenden och "rätt" att göra allting.... "undermänniskor med onödigt mycket makt"
2011-06-30
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel