Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kantro att filosofi uppstod ur dylika funderingar som nedan. Eller måntro det då istället gick i baklås. Är det ett lås i baken??? Är en komminister en minister som kom och ministrade över kor???


Spiken i kistan eller hur var det nu :D

Att va någonting på spåret är man PÅ spåret då
eller bredvid
eller går det inte att hitta spåret när man går i diket
eller har man halkat i diket och tappat spåret
och faller utanför ramarna

Hur faller man utanför ramarna
sitter vi alla klistrade i en ram
och hoppsan där trillade visst jag ur
förresten det gör inget
jag vill inte ha en skitfull krusidullig ullig gullig ram
jag vill ha en enkel vackert nött ram i trä
där kommer jag nog till min rätt

Till min rätt
kära nån
vilken rätt då
maträtt
efterrätt
rätt att ha rätt
vems rätt då
vilken rätt blir huvudet på spiken

Ska det vara spikens huvud
eller mitt huvud som är på spiken
eller hammaren på mitt huvud för att jag ska fatta
att spiken är huvudet på spiken
eller huvudet är huvudet på spiken
eller spiken i kistan

Är det kistan i de centrala delarna av kroppen vi talar om så gör det hiskeligt ont att få en spik där
skulle jag vilja påstå utan överdrift
men är det en spik i en träkista så är ju saken biff

Såg en biffig sak på nätet
med horn
såg en annan biffig sak
olala, hm, utan horn
föredrar definitivt biff nr två
den dö mä smör på (östgötsk stavning)

Vilka uttryck det finns att tjusas åt
det gäller ju att dom inte blir en black om foten
så man får stå där min sin tvättade hals till ingen nytta
krydda samtal och språk med gamla godingar
spritsa med lite rara ärtor
förtära med glupande aptit
och le tills håret raknar





© Susanne Angelöf




Fri vers av sangel
Läst 317 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-07-04 19:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Blir också bokmärke och applåd! :)
2011-07-10

    ej medlem längre
Riktigt fyndig! Tycker mycket om "ordlekar" i denna form! Bra fångat och förtäljt och som gör att jag sitter och småfnissar! Visst finns det många underliga uttryck som vi kan fundera över - och vitsa till det kring!
TACK för denna suveräna text!
2011-07-10

    ej medlem längre
som en filosofiskk ordlek.. bra
2011-07-04
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel