Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livskistan

Många gånger händer så
mycket i liten värld.

Man läser en tidning och
nyheter om död.

Intet är det för mig en nyhet.
En bottenlös sorg;

Att livet snabbt kan förgås i aska.

Att den man en gång älskat nu ligger död
eller uppbrunnen och förblir i aska.

Tiden den tickar energiskt iväg.
Vi älskar här och nu,
Ja det är det viktigaste.

Att vi gör det vi kan i denna stund.
För imorgon kanske vi förgås i aska.

Livet tickar på.

En dag älskad.

Lycka och fröjd i goda vänners
behag eller med familjen
man höll så kär.

För i nästa stund ligga kall
och död i en kista som med
tiden möter lerjorden och
där vi för evigt ligga tysta.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 252 gånger
Publicerad 2011-07-06 04:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren