Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vargtimman

i glappet mellan natt och dag
ljus överallt månljus eller solljus?
måsens snarkningar över nejden
sömnig grill tyst och varm

när daggen lägger sig på varje grässtrå
och älvorna dansar över nejden
tillsammans med spökskuggor

sakta bleknar nattens mörker
sjunker in bak sten och berg
blir ett minne
en kall skugga
under rönnen innan solen hunnit dit

att vara
i ljuset
och ha kvar mörkret
att tveka om vad som är det bästa

solen
ljuset
värmen övertalar mig
hjärtat
fortfarande kallt
pyser tyst
när ljuset når fukten och kylan
som dunstar bort....

att leva
är att välja
ska jag ge upp och tassa
till sängens varma vrå

eller ska jag uppe spana
när en ny dag drar upp sin ridå




Fri vers av ~alruna~
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-21 16:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~