Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonsmycke - Kort Sekund

Du min tysta morgon

Kyss i ensam hand

Leende smycke mig silver famnar

Lägger daggpärlor beströdd min blicks himmel

Månstjärna viskar stilla drömvaggan i varsam lekdimma

Ty eldvita ljusklara lyktsken

Som ett oskrivet bokblad av grå aska

Regnvattnets spegelöga lägger dagens ängel nöden blek,

Milda fläktars solslöjor

Molntunga mörka skuggors svepande steg,

Vilar ro i själen för en stunds musik av ljuvlig glans

Du min dag, gått mot kvällens skymningsblick

Vackersångens vindhölje

Glöden i hjärtat dansar natten öm o varm

Så ville jag ögonblickets daggpärlor fånga

Drömmens solslöjor känna

Där lyckan i minnet bevarar allt

Om så bara för en kort sekund




Fri vers av Mona Drugge
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-26 23:10



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
oändligvackert

och det är den droppen jag ser skimra
2011-07-29

    Birgersdotter VIP
så vackert du skriver
2011-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge