Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kantarell

allt är inte guld som glimmar
men i skogen
finns det ibland dolt i dimma

bakom hemlig en
döljer sig de, en och en
likt en svampparad

för tänk
hittar man en
då hittar man sen fler
och fler

då utbrister man gärna ett litet tjut
för vilket guld
man än må finna
är detta som i grytan kan försvinna
och mätta hungrig mage

vilken rikedom
vilken lyx

att plocka
ur höstens skafferi





Fri vers av ~alruna~
Läst 702 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-07 20:46



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Du har skapat en rolig, färgrik och delikat dikt. Jag blev hungrig. Önskar dig , smaklig måltid!
2011-08-09

  LassO
skönt skrivet
2011-08-07

  John B Lund
Underbara rader om underbart guld!
Det är inte riktigt klokt, men här sitter jag och gläds åt varenda regndroppe och hösten är för mig en underbar tid. Att förlora sig i svampskogen är medicin för själen.

Tack för den !
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~