Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kärleksekvation

bli tagen förgivet
livets hårda skola kastar mig tillbaka i mönster jag flyr ifrån
besvikelsen är en svår brygd att dricka
när man trott på människors bästa

ibland undrar jag
över ödets ironi
att jag alltid hamnar i slutändan i en klagomelodi
vad tusan jag är ju optimist

om kärleken är blind
undrar jag
hur det kommer sig
att den väljer samma relation
om
och
om
igen?
människorna ändras,men scenografien är densamma
samma pjäs
genom tiden
spelad av olika aktörer

likt kungen midas
förvandlar jag riket omkring mig
till obrukbart
oätbart
skit

ändå....tror...hoppas...drömmer jag
för att sedan rasa ner
i besvikelsens brunn

hur
kommer man upp
ur en sån?




Fri vers av ~alruna~
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-10 20:52



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Besikelse över folk, är bland de värsta känslorna,
det uttrycker du bra i denna dikt
2011-08-11

  Zelogath
Jag tror att jag precis förälskade mig i din text
Eller kanske, ditt förstånd
Vad vet jag
Men du belyser något som jag gått och grubblat på i flera år
Man trampar snett
Blir huggen i ryggen av de människor man trodde att man bäst kunde lita på
Men människorna omkring har blivit
Egoister
Själlösa, glupska svulster som bara suger åt sig all livsenergi
Men vem är jag att klaga
Jag är ju också optimist, någonstans...

Varmaste applåder och stort tack för att du delade med dig
Jag kände igen mig
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~