Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett högst oväntat besök!

Det ringer på min dörr och jag kan plötsligt bara känna på mig, att när jag öppnar
så kommer ingenting att bli som förr
För när jag öppnar så står det två uniformerade poliser där med varsin batong
Och de bara står där i dörren och viftar med de framför mitt ansikte samtidigt som de bara säger någonting osammanhängande
på en och samma gång
Och då jag bara undrar, vad är det nu då?
Vad är det nu som bara har hänt
Och ska jag verkligen behöva fejsa de här poliserna nu eller ska jag bara ta chansen att hoppa ut ifrån min balkong
Bara försöka att komma undan
Jo, för det är ju inte så speciellt långt ner till gatan utanför
eftersom jag nu bara råkar att bo
på första våningen
Plus att jag inte tycker om poliser så speciellt mycket av olika orsaker

Men jag bestämmer mig i alla fall för att bara stanna kvar och lyssna på vad de nu har att säga
Så jag frågar de då bara vad de nu har för några bevis
Och vad är jag nu bara anklagad för
Men det är då som de båda poliserna bara inser sitt stora misstag
och tackar för sig
För de har visst tydligen bara gått in fel port och ringt på fel dörr
Så det var inte mig som de var ute efter...

Ken Cassel
11/8-2011.





Fri vers av Ken Cassel
Läst 224 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-11 22:33



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Finns ingen anledning att bli orolig när man vet att man inget dumt gjort, men visst kan synen av uniformerade poliser med batonger utanför ens dörr kännas aningen obehaglig. Kram!!
2011-08-12

  anits VIP
Det var skönt Ken, poliser kan också
göra fel
2011-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel