Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag efter jobbets slut!

Jag har inte så bråttom, så jag tar bara den långa vägen hem
Hoppar då bara upp på mopeden min, och tar mig en liten extra sväng
Bara tittar mig lite förstrött omkring på allt
och ingenting
Åker då förbi en vacker park, där jag får se några ungdomar torska ifrån Krim
För med händerna i kakburken rökandes på en fredspipa, så säger kriminalarna bara
Sims sala bim, när de dyker upp
och tar pissprov på de alla
Själv så vet jag inte om jag bara ska skratta eller gråta?

En dag efter jobbets slut, så känner jag mig bara helt slut!
Inte så mycket krafter kvar innan jag bara
somnar in på stående fot
helt akut
Så nu är det bråttom, då jag bara kommer att ta den korta vägen hem
Hoppar då bara upp på mopeden min, och trycker på gasen
Och trots att mopeden min nu är otrimmad, så är den riktigt pigg
och får genast upp farten
( Gulan faran has now left the bulding )
Och tack vare farten så blåser det ständigt in en massa halvkylig luft in i min hjälm
som i sin tur gör att jag bara lyckas hålla mig vaken
Som gör att jag bara lyckas att ta mig hem jättesnabbt, och jättesnabbt bara slita av mig alla kläderna helt naken
och slänga mig rätt ner i sängen
Och det med vetskapen om att jag redan i morgondag måste gå och jobba igen…

Ken Cassel
14/8-2011.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-14 00:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel