Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den man ville vara

Den jag ville vara vinkar på håll
visar stolt upp allt det hon är
alla bedrifter och alla.lyckliga minen har hon vid sin sida i ett skrin

på.andra sidan avgrunden står jag som den jag blev
varningsklockor utplacerade så att om en börjar ringa
då ringer alla

Att finna sin.väg,är att gå på en igenvuxen stig,med fästingar och sly
utrustad med nagelsax och en drös varningsklockor

den jag ville vara,frammanad ur dagdrömmar
fick aldrig verktyg för att göra sin stig
hon vet inte vilka faror som väntar

Då är frågan vilket som är bättre?att inte veta och hoppas
eller veta och våga hoppas på att detblir bättte?




Fri vers av ~alruna~
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-15 08:31



Bookmark and Share


  aol
ett fint bokmärke om en fin sanning
2011-08-22

  Jonas Hellström VIP
Väldigt fin och realistisk illustration av det stora frågetecknet i livet; skillnaden mellan det man är och det man kunde vara.

Gillar särskilt bilden av den igenvuxna stigen - lite som att gå i en djungel.

En sådan här dikt skulle kunna förmedla enbart ångest. Det gör den inte. Jag upplever, att texten landar i en möjlighet att se hoppfullt på situationen - även om man förstår, att detta perspektiv också kan kännas tufft och utmanande.
2011-08-15
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~