Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldruschen är över

för gatorna står helt tomma i den så stora spökstaden
Så det enda som man kan höra är vinden som viner
tillsammans med dammet
Annars så finns det inte en endaste levande själ här ute längre
Men då ska man inte förglömma att en gång i tiden, så gjorde det, det
För då var det folk överallt här
För när guldet bara glimmade i gruvorna gällde det att gräva uti bara fan
Och om man sen bara råkade hitta någonting, så fick man ta det jävligt lugnt och jävligt kallt
Ja, så att man inte bara blev rånad
Och det eftersom människorna på den tiden tyckte att guld är jävligt ballt
( Vilket människorna tycker än i dag )
Någonting som man bara kan döda för om det så behövs
Guldfeber
Men allt det här är passé nu, för guldruschen är ju numera bara över
I alla fall i den här spökstaden...

Ken Cassel
25/8-2011.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-25 21:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel