Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den hemlöse säger

Titta på den där kvinnan som står där och ler med ett riktigt stort brett leende
på sina läppar
Ja, det ser ut som om hon alltid har mått sådär bra
Önskar att jag bara fick vara i hennes kläder
Bara skratta och vara glad
Tycka att livet bara leker
Men som hemlös är det inte så lätt
För när solen går ner måste jag söka upp en trapp eller någon skitig källartoalett att sova i
Nä, det känns inte så speciellt värdigt
Men jag vill ju bara som alla andra
Ha en egen borg där jag kan sova tryggt och äta mig mätt i lugn och ro
Så om någon bara erbjuder mig ett arbete som jag vet att jag klarar av
så kommer jag lätt att bara göra rätt för mig
Ja, jag kommer att krama om denna och säga med tårögda ögon
Att jag älskar dig!
Tycker om dig som nu har hjälpt mig att få ordning på mitt liv…

De hemlöse säger!

Ken Cassel
28/8-2011.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 280 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-28 21:49



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det kan vara skillnad på att känna hemlösa och på att hjälpa dem med sådant de kan vilja ha hjälp med. Att skriva engagerat om hemlösa och hemlösheten, det är att se till att upplysa om att de finns och vilka villkor de lever under. Men samtidigt skall man veta att en del av dem har lämnat sina hem någon annanstans för att söka lyckan där de är nu och det är förstås också en slags hemlöshet, även om den inte är dem precis påtvingad på samma sätt som om de verkligen blivit av med en bostad exempelvis genom vräkning eller på annat ofrivilligt sätt. Det finns även folk som har en bostad men som mår för dåligt för att klara av att bo i den och därför hellre sover någon annanstans.
2012-08-24

  Vildaste
mkt tänkvärd text!!!
livet
2012-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel