Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

medmänsklighet

fördomen
slår mot hjärnan
samtidigt som instinktivt
av lukten att bedöma tunnelbanan
har fått en medresenär

resande i ett annat tillstånd
ett evigt nutid

med enkelbiljett mot framtiden

medmänsklighet
är ett vackert ord
vara med människa
känna med människa

ofta hinner fördomen före
empatin
doftsinnet innan sympatin

det som rycker mig tillbaka
till vänlighetens läger


är en blick


och jag skäms
för

han allt han kunnat vara
en vän
en bror
en gammal bekant

en människa




Fri vers av ~alruna~
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-01 22:08



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Viktigt med medmäsklighet...
2012-06-26

  aol
en skrift med ett budskap till människan, gillas verkligen vännen
2011-09-01
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~