Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En viljedeklaration - att få livet ända in på huden - ända in i själens mörkaste vrår...


ÖGONBLICK AV KÄRLEK

Jag vill möta livet naken

Jag vill möta livet utan rustning

Jag vill möta kärlekens ögon utan skam

Jag vill möta dina läppar sökande mina av längtan

Jag vill möta framtidens frågor med min hand i din, din i min.


Du en skugga ur det förgångna, ett minne, en dröm,

en saknad i mitt hjärta, mitt liv,

omöjlig i denna tid av kalkyler och prognos

där det mesta som görs endast görs för sniken vinning och begär,

begär som tycks tygla allt - vänskap - lust - passion och liv,


- Hur kan detta ofattbara vara möjligt

att kapitalets värdemall bestämt kärlekens pris

- kallt har konstaterats: kärleken är värdelös

om den fritt får existera,,,

men saknaden är exploateringsbar…


Jag vill möta kärleken naken,

utan rustning, utan medel att betala

för kärleken är utan pris.

Jag vill möta livet värt att leva,

längtande fri, med kärlekens ljus i min själ.


Först då är lycka verkligen möjlig.


Först då, i kärlekens möte, i händers njutande lek,

i hudens bejakande värme

i själars virvlande dans

i livsgåvans flyktiga frihet

i ögonblick som om ändlighet inte fanns…




Fri vers av Bizon
Läst 538 gånger
Publicerad 2006-01-07 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bizon
Bizon