Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

döden

lika oundviklig som livet självt
är döden, dess kamrat
hon grabbar tag i livskamrat
barn eller vän

från fasor i sagor och skumma vrår
lirkar hon in sig i våra vardagliv
visar på människor så självklara för alla
och rycker bort

en hårdför förhandlare är hon
vår död, datumen är klara
över liv
över död
över det som funnits
och det som finns

bara en sak hjälper
mot dödens allsmäktighet...
påminn dig självt
de du älskar
om livets förgänglighet

älska nu
innan det är för sent




Fri vers av ~alruna~
Läst 160 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-09 06:56



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag ser döden som en befriare.
2011-09-09
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~