Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ska rena mig från mina synder

Färjepojkarna
de som kallats för skadedjur
kackerlackorna och råttorna
numera hade de slutat med LSD och fläsk
numera var navigeringskartorna ersatta av Pentium 3 och GPS
men färjepojkarna, de var kvar
de försvann inte, de var där
hela nätterna
pokerspelet var borta, hade ersatts av enarmade banditer
där stod vi hela nätterna, tiggde pengar gjorde vi
till att köpa estrella chips, till att döda tid
flottig om händerna blev man, upp på däck sprang vi
ville bara hoppa i

och simma ikapp
saltvattnet som tvättade mina händer rena
rena från blod rena från sörja
havet var mörkt

och jag rakade av mig håret
hade hela MSN konversationshistoriken, alla skolkatalogerna, mobilen, och det avrakade håret i min kappsäck
slängde den från relingen
kanske var det inbillning
men vattnet verkade vara mörkare nu
jag lät saltvattnet skölja ur munnen innan jag åter talade med dem
färjepojkarna

- vart kommer du ifrån? frågade de
- jag vet inte svarade jag
- vaddå \"vet inte\"
- som i \"det spelar ingen roll\"
då kunde jag inte hålla mig längre och ansiktet sprack upp i ett leende




Fri vers av Neoliberal
Läst 526 gånger
Publicerad 2006-01-08 18:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Neoliberal