Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storstädning i kylskåpet


Jag skulle göra mig en skinkmacka idag,
när jag kom hem från dig.
Men julskinkan var sur.
Jag visste inte ens att den kunde bli det!

Jag såg att mjölken var gammal också,
och jag hade glömt lägga in brödet i frysen,
innan jag åkte till dig.
Blommorna fick vatten först av allt.
Det hade jag också glömt bort.

Fast jag var mäkta stolt när jag tömde kylen,
på allt det gamla,
efter att jag kommit hem från dig.
Jag, den nitiska, som alltid sett till allt det,
innan jag åkt bort.

Sex dagar hos dig och kylen är nästan tom nu.

Synd att jag glömde bort att tömma mig själv också.
På allt skräp.
Det började också mögla,
som makrillen, den rökta.

Så nu ska jag storstäda i mitt inre.
Och sedan ska jag fylla det med solsken,
tills du kommer hit i morgon.






Övriga genrer av Tigger
Läst 236 gånger
Publicerad 2006-01-09 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tigger