Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om natten så starkt drömmar kommer till en,


En dröm

I en dold obemärkt
hemlig värld av
barndomsgemenskap
gömmande i ett knähögt
blommande sädesfält,

där satt två små
pojkar viskandes hemligheter,

sedan springer dom stannar
i min dröm framför skymningsdunkla träd,

vänder sej om rosiga ansikten
två små gestalter
vinkar till mig försvinner,

skog slätter min bit av stranden
allt sluter sej
bakom dom

kvar är endast
ljusa skuggor dansande
till nattskärrans sång och vindens
melodi
som ömt viskar minnen
om två små pojkar
i ett böljande sädesfält
där solstrimmor en gång ristade våra hemligheter.







Fri vers (Fri form) av aol
Läst 552 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2011-09-20 10:57



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Du får drömmar att bli själens magi. Så vackert och målande skrivet!
2016-04-28

  Zelogath
En nostalgisk dröm måhända
Barn som viskar och busar i sommarens vida sädesfält
Man blir nyfiken på
Vad det viskades om
2011-10-05

  Linda CH VIP
Underbart drömsk barndomsnostalgi.
2011-10-03

  Ninananonia VIP
Härliga minnen... som viskar
2011-10-01

  Maria T
Din dröm minnar mig om
när jag var ett litet barn.
Min bror och jag byggde en
hydda i ett sädesfält och vi
gjorde stigar. Säden räckte
över våra huvuden. Där
lekte vi i vår egen verklighet.
2011-09-25

  Maj-Lis VIP
Minnen och drömmar kan man inte vara utan
2011-09-23

  Mats Henricson
Fin och varm nostalgi som värmer oss denna svala höstdag ! Bokmärker !
2011-09-22

    Bodil Sandberg
Som en vacker tavla!jag fastnar helt i den drömska poetiska känslan!starkt!underbart!
2011-09-21

  Heikki Hellman
Barndoms minnen är härliga och viktiga för att hålla vår balans.
2011-09-21

  anits VIP
Så vackert och målande skriver du
en fin dröm om barndomsminnen
2011-09-20

  Lena Själsöga Keijser
du skriver bilden in i mina ögon
upplever dofterna
hör ser gossarna

och det andas skönhet
2011-09-20

  Vici
Så vackert
och vemodigt
2011-09-20

  Filosofen2
Tidens tand ger minnen från förr.
Kan se hur kvitter når dina öron
av barnen, som springer.
Men budskapet du nu får lista
ut, eftersom hemligheten
finns i den.


Mycket bra skrivet, läste den med inlevelse.
2011-09-20

    ej medlem längre
som vanligt skriver du berörande och med känslig pennföring
2011-09-20

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket fint skrivet. =)
2011-09-20

    Birgersdotter VIP
Så vackert...den dikten berörde mig
2011-09-20

  walborg
Sagolikt drömskt och så fint att ta del.
2011-09-20

  Eva Helene VIP
Skönt att få vistas där en stund om natten i drömmens magiska barndomslandskap. Så vackert du skriver härom!
2011-09-20

  Bibbi VIP
Så underbart ljuvligt.
2011-09-20
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol