Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fångad, kedjad, bunden, ofri

Positivets vemodiga klang slingrade sig utmed folkmassan

björnens hotfulla gap lockade och skrämde

fnitter hördes med tjut i falsett

björnen väldig över folkmassans böljande våg av rädsla

närmare för att se

fly i tjusning

fyra stora ramar landar

två sorgsna fångade ögon

 

Smärta nöp till

upp igen

kedjan stramade nosen

luften sinade

tungt landar igen

 

Hopen av tjock massa

stickande rök

skrik

skrän

kom och köp

kom och se

köp

 

Skogen bortanför

det vilda

där

livet finns

 

Kedjan naglar fast håller i schack

stramt, kort, okuvligt fast

plågad, sargad, tömt på det vilda liv

det vilda liv där livet finns

 

Vem ser väl en björn som roar

gycklar

underhåller

människornas skräckblandade hänförelse

över det vilda

tämjt och förnedrat

 

Vem ser väl den sorg även en fjättrad björn måste känna

där det vilda är livet

där det fångna är

varje dags död

där slutet

är enda befrielsen

 

Vem ser väl en fånges längtan

till frihet

om än längtan är ur ett eget fängelse

 

Vem ser väl en frihet

inburad och slagen till marken

där kedjan stramar kring hals och ben

piskan viner

 

Vem ser väl sin frihet

bunden

 

Vem ser väl liv

där det fångna finns

om än björn

eller

människa




Fri vers av sangel
Läst 368 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-10-05 13:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart motbjudande...
2011-10-26

  Ronny Berk
tycker om de bilder som skapats : skogen bortom det vilda där livet finns- jag bara älskar sådana rader !
2011-10-12

  TT
...djur eller människa...björn eller fågel i bur...en text som fängslar och manar till eftertanke...gillar!!!
2011-10-07

  Bibbi VIP
Starka ord.
2011-10-06

    ej medlem längre
Stark text !!!
2011-10-05

  Maj-Lis VIP
Starka ord
2011-10-05
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel