Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en poetry slam-kväll och jag vill spy på dina fötter

jag dricker ur ett glas med blaskig öl och stör mig på konferenciern på scenen
josef - alla vill inte ligga med dig bara för att du är 1.90 lång och skriver poesi

runt omkring mig sitter människor jag känner till och människor jag föraktar av meningslösa anledningar
jag undrar om de vet vem jag är och jag undrar vad de skulle göra om jag lade mig att förblöda på golvet mellan borden

många av dina vänner är här men inte du
och jag anar att du inte är här för att du förstod att jag också skulle vara det
för ikväll ville du göra något annat än att umgås med mig och det är okej
och jag lovar, jag försökte aldrig tränga mig på
jag skiter i dina vänner och jag vill faktiskt inte ha dem i mitt liv
jag behöver inte mer ex-bagage
för jag har insett att alla förhållanden utom ett i hela livet tar slut
och kanske faktiskt alla om det ska gå riktigt illa
och jag behöver inte dina vänner
jag har mina egna

men vet du, jag skiter i allt just nu
just nu är jag arg och jag vet inte riktigt varför
kanske beror det på ditt undanglidande beteende
jag blir så jävla irriterad när du inte kan tala sanning
VAD GÖR DU IKVÄLL?
svaret lär inte såra mig för du har aldrig lovat mig något
och jag har aldrig bett dig om något heller
för jag är inte en naiv idiot

jag må vara yngre än dig, väsentligt yngre till och med
men det betyder inte att jag tror på romantik
jag är bitter och försöker inte hymla med det
kärleken har gjort mig så jävla besviken att jag nu bestämt mig för att bara skita i den
ligg med vem fan du vill
men jag tänker inte vara något sistahandsval

nu är jag kanske orättvis
men jag har all anledning att vara irriterad
och det är med all självklarhet min födslorätt som kvinna att få överanalysera och noja
det är så vi kvinnor är, vännen
vänj dig vid det




Fri vers av Röda Sam
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-20 00:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Röda Sam
Röda Sam