Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sitter här och minns..<br>


Enrummaren

ljudet av tunnelbanegnissel når min enrummare
och i speglarna från stadens neon
läggs en längtan efter lugnet..och

vinden drar in andan av fukten från fönsterspringorna
når fram till det skavda i ljuset spår
skuggor tar sig in till valda utrymmen vid rummets väggar
och gör sin enmansshow

jag ser de blå gardinerna, uppfransade nertill
orkidêväxten i fönsterplattan, blomman lyser med sin frånvaro
den tomma fruktskålen på köksbordet..och
planschen på väggen med matcirkeln

posten ligger på bordet med vykorten- lycka till
mitt liv är på flykt från min barndom..och
jag inser att min längtan drar sig bakåt
trots förväntan på allt det nya

ryggsäcken med faktaböckerna ligger på köksstolen
kalendern uppslagen för de olika temadagarna..och
den nya tröjan som jag unnande mig

telefonen ringer, jag hoppar till av ljudet
sträcker ut armen, tar luren..och
där är min barndoms röst, hon som bryr sig
lugnet lägger sig

i morgon ska jag köpa nya gardiner, fylla fruktskålen
ordna sällskap till orkidên som gör oss båda glada
kanske en liten lampa att lysa i fönstret

Studentliv- här kommer jag..




Fri vers av Rosen VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-20 21:47



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fina minnen :)
2011-10-23

  anits VIP
Fina minnen om hur det var
en gång
2011-10-22

    Birgersdotter VIP
Härlig bakåtblick
2011-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP