Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag drömmer om Norrland.

Jag drömmer och Norrland och dom klassiska Norrländska skogarna
Jag drömmer om människorna
Jag drömmer om deras sätt att prata
Jag drömmer om lugnet
Jag drömmer om poesin
Jag drömmer om fantasin

Stockholm är mitt hem och mitt paradis
Norrland är min fantasivärld
Min högsta dröm är att prata Norrländska
Stockholm har allt
Norrland har det lilla extra




Fri vers (Spoken word/Slam) av BitterFittan
Läst 332 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-29 20:24



Bookmark and Share


  annalena
Norrland Jaaaaaaaaaaa!
Fint om din dröm
Låt den bli sann en dag A-L Norrländska
2011-11-30

    ej medlem längre
Fin hyllning till det stora, vida, mytiska, sagobokshöga och uråldriga Norrland dit jag själv till min egen stora förvåning har kommit att återvända efter många år i förskingringen. Och visst är det något särskilt med älvbruset, de ständigt gröna skogarna och människors sätt att vara här. För en tonåring kanske det inte är en sån lyckad plats att växa upp på, men sedan när man sett sig omkring en smula så känns det riktigt skönt att återvända. Det är faktiskt lite Twin Peaks över det hela och jag förstår att folk kan uppfatta den lilla staden som närmast en smula exotisk om man inte har varit här förr. Men det finns något här, något som är alldeles grundat, speciellt och äkta, och man gör heller inte så stor skillnad på folk och folk här som man ofta gör i många storstäder. När man ser en full kvinna utanför krogen i Stockholm så tänker man t.ex. bara att det är en fyllkärring. Här vet man vad hon heter, var hon bor etc. och stannar en stund och pratar. Lugnet här kan också det vara helande och välgörande, om man nu tycker om att leva livet i ett något lägre tempo. Det händer helt enkelt inte så jättemycket och man behöver inte på något sätt stressa. Vissa kan nog uppleva det som frustrerande, men när man som jag tidigare har levt livet i etthundraåttio är det faktiskt bara trivsamt och behagligt.
2011-10-31

  Anders Nordlander VIP
Åh Norrland i mitt hjärta och då speciellt Ångermanland. Jag bor på västkusten nu, inte illa det heller, men jag är alltid norrlänning.
ps. Kyreus, din norrländska är inte av denna världen, men jag förlåter dig!!!
2011-10-30

  Larz Gustafsson VIP
Själv bor jag i södra Norrland - Gävle - och har aldrig varit längre norrut än Östersund. Men det är vackert norrut. Och folk verkar en smula mer harmoniska än härnere. Gävle är en tämligen disharmonisk stad.
2011-10-29

    Oak VIP
Vad är det för klassiskt ned de norrländska skogarna?
2011-10-29
  > Nästa text
< Föregående

BitterFittan
BitterFittan