Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ÅR: 2009


Domarna

Det finns ett bortglömt barn som vill bli älskat,
ett barn inom oss alla.
Detta barn bär på en rädsla,
som har förvandlats till fientlighet.

Med ett hjärta som saknar eld
och en själ som söker balans på styva linor,
ter sig avsaknaden på samhörighet genom fördömelse
och avskildhet.

Domaren vill bli hyllad,
mytomanen bli prisad
och alla tuffa poliser som oss omringar, vill skapa rättvisa
och göra sig ett namn på andras synd.

Det är ett paradis för profitörer,
de hånler medan de säljer sina själar.
Politikerna jublar
medan gåshud bildas på journalisters hud.

Se det är underbart att skåda då alla syndare hängs ut
i allmänhet, det säljer och det finns en efterfrågan.

Synd bara att de slutade räkna sina egna synder.
Synd.




Fri vers av Maromantic
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-03 14:55



Bookmark and Share


    Anneli A
Det är skillnad på skit och pannkaka! Bra skrivet!Klarsynt!
2011-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Maromantic
Maromantic