Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ÅR: 2009


En Jägares Klagan

Låt oss gå ut på jakt
för det är höst och löven blir så vackra när de dör.
Är vi riktigt tysta kan vi höra råbocken skalla,
vi kanske ser en tjäder
eller den ständigt matletande grävlingen.

Men vad ska vi skjuta först?

Säsong på varg,
ty varg är en styggelse och alla andra rovdjur.
De tror de bestämmer i vår skog.
Det är en börda för oss,
med bössa måste vi slåss.

De stjäl våra troféer och berövar oss vår makt.
De tror att de kan göra som de vill.
De tror att de är som oss.

Vi måste hålla ner bestånden.
Tio vargar är för mycket, i alla fall i vår skog.

Vet ni hur många lamm en ensam varg kan riva?
Vet ni hur många rådjur som blir slaktade av lon?

Vi har ensamrätt.
Ingen annan får mörda
om vi ser någon pälsbeklädd best,
om vi ser någon med huggtänder,
måste den likvideras.

Synd att det inte är säsong på allt som rör sig i vår skog,
allt med päls.
Då hade även beståndet på Östermalmskärringar,
kunnat minimeras.

Det är egentligen bara lagar som hindrar oss.
Hade vi fått bestämma själva, hade alla som lever,
fått skylla sig själva.

Det borde inte spela någon roll om det är en varg
eller en stadsbo.
Det borde dessutom premieras och en Östermalmskärring,
skulle kunna ge klirr i kassan och bli bra skor.

Så nu går vi ut på jakt
för det är höst och löven blir så vackra när de dör.




Fri vers av Maromantic
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-03 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maromantic
Maromantic