Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ÅR: 2008


Rävjaktsdans

Jakten har börjat på oss med luden svans
vi som har markerat våra revir
lever i en dödssynd
vi som har norpat en eller annan kaka
får leva i skam

man kan redan höra hundskallen bakom kullen
vi kan springa
men aldrig gömma oss
så vi sitter stilla
och lyssnar

vi kan bara hoppas på att vår skapare ser det som sker
och tar oss till en tryggare plats

hade vi haft förmågan att tala
hade vi kanske sluppit förföljelsen
hade vi lämnat hönsen ifred
kanske vi bara hade haft rävsax

den tvåbente är obeveklig
och bestraffar alla som inte passar in
för oss ser det mörkt ut
för oss med luden svans

käre skapare
vi ber för den tvåbente
och hoppas att du inte är för hård mot henne
hon vet inte vad hon gör

ta oss till de gröna hedarna bortom ondskans korridor
eller till den lilla dungen där vi brukade leka som små

vi verkar inte bli bönhörda
vi verkar inte spela någon roll
så vi samlas en sista gång där kaninerna bor
dimman ligger som bomull över vårt land
och vi drar en sista suck
i en dans

valpar som gamla enas nu i väntan på sina öden
dödspatrullen är alldeles inpå
men vi tänker inte sluta leka
för vi gör det som vi kan bäst

valsande svansar
pillemariska blickar
det känns magiskt inatt
en slags foxtrot i elegans

låt oss förenas en sista gång
kul att alla är här
vi ylar i kör
och tillsammans gör vi vår rävjaktsdans




Fri vers av Maromantic
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-04 23:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maromantic
Maromantic