Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En mediakåt kristdemokrat.

Chocken när jag för ett tag sen insåg att en av mina favorit poeter var en mediakåt kristdemokrat. Yes jag snackar om Marcus Birro. Just där ser man ett konkret exempel på att personens åsikter inte borde styra det man tycker om dess verk. Om det inte är politiskt förståss. Birro har ju tillexempel någon dikt om gud, jag håller inte med honom men jag kan erkänna att formen på dikten är fantastisk. Att inte dömma är något jag själv måste lära mig. Trotts att jag älskar rödmusik så är det okej att lyssna på och tycka om musik gjord av någon blå. Det är också okej att älska Birros dikter för ja killen kan verkligen skriva.




Övriga genrer av BitterFittan
Läst 418 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-05 20:24



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Jag tycker att kristendom inte har något med politik att göra
2011-11-08

  Zelogath
Man ska läsa det man tycker om
Lyssna på det man älskar
Allt estetiskt och kreativt som gör själen glad
Är nyttigt
Att blanda in åsikter
Politiskt, religionsmässigt
Nej, varför?
Jag har en kär vän på Poeter som tvekade till att bli närmare vänner än enbart läsa varandras texter
Rädd för att, sätta ett ansikte på dikterna
Kanske har folk problem med detta, men jag finner det inte svårt
Säg mig, älskar du Birros poesi- talar han till ditt hjärta?
Därmed älskar du människan, själen, bakom dikten
Varför förvandla det till något negativt?
Tänk om min vän. tänk om
2011-11-06

  Seglaren
Ja, varför göra skillnad på personer beroende på partipolitik?
2011-11-05

  Mats Henricson
Lite dryg framstår Birro som ,för mej i alla fall....
2011-11-05

  Larz Gustafsson VIP
Jag är kristen men har absolut ingenting till övers för förrädarpartiet KD.
Kristna har ingenting inom politiken eller vid valurnorna att göra. Kristna som väljer att engagera sig politiskt är förrädare.
Däremot finner jag båda bröderna Birro sympatiska.
2011-11-05
  > Nästa text
< Föregående

BitterFittan
BitterFittan