Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vet hut!

vet hut
du som utnyttjar de som nått vägens slut!
samhällets skapande har nött på armar och rygg
rynkor kanske värk så stygg

de som sliter längst ner
med gamla och sjuka
är för trötta för att hinna skryta
om värdefullt kvalitet
om vård i världsklassighet

vem rättar till skrynklig skjorta
vem tröstar den vars gamla vänner är borta?

ynkryggar vet hut och skäms!
som utnyttjar de som har de sämst
en enda tanke gör i mig gott
och det är att oavsett om bonusar och konto på valfri utlandsbank
så möter döden var och en av oss pank

vet hut och skäms

det enda rätta
vore att dessa sätta
i ett "hem" de en gång styrt
och betala för det dyrt


änglar finns
jobbar och gnor
och dom är fler än folk tror....





Fri vers av ~alruna~
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-07 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~