Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

illamående.

Gå inte på deras trix.
Dom vill bara ha dig, äga dig.
Sluta pruta ner dig själv.
Du säljer dig för billigt.


Du drar som besatt allt snabbare in röken
av cancer i dina lungor.
Men ångesten som var menad att försvinna,
blir allt starkare och mer outhärdlig.
Det är stressiga tider nu.
Mycket som måste göras på så lite tid.
Du trodde du var förberedd som den
tidsoptimist du är.
Jullåtarna tycks håna dig då du ligger där i sängen
och vräker i dig socker som bara smakar sorg.
Och julprogrammen med den perfekta familjen,
som alla vet inte existerar.
I alla fall inte för dig.
Eller kanske du är för blind för att se det?
Du leker kurragömma med ditt andra jag,
ditt bättre jag,
som kanske har lösningarna.
Men hur åtgärdar man något,
som får en att må så dåligt.
Då man inte riktigt vet vad man behöver
för att överleva den äckligt kalla natten.




Fri vers av Emelinda
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-20 19:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emelinda
Emelinda