Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vardagsromantiker

dragkampen finns inom mig
mellan den lyckliga
naiva romantiska tinderögda

och den råbarkade
osentimentala
realisten

därför strömmar
det ibland ut floder av varierande karaktär

för i den vackert skira världen
med kärleksdoftande kuddar
och dagar doftande av längtan

sliter realisten för brödfödan

den enda dagdröm som orkar jäsa i den ganska kalla surdeg som kallas vardag
är den om att en dag
bryta upp från borden och måsten
och sen och snart

och våga
leva utan den kvävande tryggheten




Fri vers av ~alruna~
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-29 17:33



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
bra skrivet om denna dubbelsidighet

ärkeromantiker som jag är
menar jag innerligt:

ni gudinnor
ni bör göras ekonomiskt trygga

ni bör få allt ni behöver och vill
du ska leva fritt, lyckligt, tinderögt

alltid, genom hela livet

2013-02-06

  Larz Gustafsson VIP
Känner igen mig men upplever ingalunda tryggheten som kvävande.
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~