Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu med tonsättning: http://www.youtube.com/watch?v=zrV8wIuj9pw


Balladen om Miss Daisy Lorne

Miss Daisy är en skön dansös
med moves som lockar och förtrollar;
en katta med ett särskilt klös
och värd min sista silverdollar.
Jag mötte Daisy på en bar
ikväll när själen svalt och frös.
Och här hos Daisy fann jag svar
där gatans röda lampa lös
häröver frusen trottoar.

Jag ville vara långt ifrån
mig själv och alla tomma stegen.
Jag ville slippa min demon
som ständigt följer mig på vägen.
Jag ville byta blues mot skratt
och leva gott i någon mån.
Men snart är allting schack och matt.
Jag frågar därför Daisy Lorne
om hon har rum för mig inatt.

Miss Daisy är mitt varma blod
ikväll när jag är trött och skälver.
Hon log åt mig och jag förstod
att hon är ljus som stjärnor välver.
Jag kanske följer dig en bit
blir ändå mina sista ord.
Jag kommer aldrig mera hit.
Men Daisy, du är allt för god -
för livet här på Boogie Street.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 929 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2012-01-06 22:29



Bookmark and Share


    Paul Kedzie
Första gången inne på denna sida, medlem sen en timme eller två.
Fluktat igenom ett gäng med sidor. Hittills bäst. ....men det är ju bara min ödmjuka åsikt:)
2012-06-24

  Eva Langrath VIP
Härligt rytm i orden och tonsättningen var precis rätt
2012-01-19

  Mangal VIP
Riktigt bra. Målar upp bilder direkt. Skön rytm.
2012-01-19

  Drömfångare
Speciell text med stämningsfull melodi :)
2012-01-18

  Yrre VIP
Mycket snyggt, jättebra och läsvärt!
2012-01-17

  Daniel_78 VIP
Jag gillar att du i denna tar ut raderna lite mera, längre meningar och flera olika rimord. Det ger dessutom plats för lite flera sköna rim, förtrollar / silverdollar är fin. Bra stämning och atmosfär i denna också! - En av dina bästa texter tycker jag.
2012-01-16

    BetweenTheLines
film noir..och man lyfter liksom bara på hatten.jäkligt snyggt
2012-01-11

    Bodil Sandberg
Ja excuse moi Erik för svordomar som blir men ibland går det inte att hejda sej *
2012-01-10

    Bodil Sandberg
Jag sällar mig till nedanstående hur kunde man annat när du skriver så förbannat..BRA!!!

VARMA APPLÅDER!!
2012-01-10

  Jan Widströmer VIP
Som gjord för att tonsättas och framföras trubadurmässigt! Bravo!
2012-01-07

  walborg
FAntstiskt fin text som jag gärna skulle höra sjungas! Litet Taube, fast mjukare och ömsintare.
2012-01-07

    papillon
Detta är inte någon ny sång, nej långt därifrån. Det är en av de där tre, fyra ursånger som finns om sorg och längtan och människors korta möten och just denna versionen står sig ganska bra - men man vill faktiskt höra den sjungen!! Applåder!
2012-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L