Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://open.spotify.com/track/0N58bD4m0olHoZyyLP1EUp




Ett blått klister på hela Delancey Street

 

 

Sammansvurna kom till mej
sa du har lagt ett blått klister
på hela Delancey Street
om du hade kommit till mej
hade vi lagat den här världen

ikväll styr du världen
ikväll härskar jag oinskränkt
över bara en trasig penna
som skriver motsatsen
till en svartmålad godsvagn på väg över kanten

det är en född värld
som ännu leker med klossar & puré
som vi omgivit oss med

sägs modern trodde på
kylaggregat som metod
för lycka & framgång

men hennes dotterdöttrar
trär fortfarande dysor
över de tonårssvajigt trutande brännkamrarna,
lägger sig ned tvärs över vägen
jag svär, många av dem ligger på Delancey Street

jag har legat tillräckligt nära många av dem
för att veta detta:
tårkanal 1 sänder aldrig live
tårkanal 2 sänder aldrig live

 

Sammansvurna kom till mej

sa du har lagt ett blått klister

på hela Delancey Street vägg till vägg,
du vet inte ens vart den leder
du tittade inte ens efter
om den är sprucken

Jag skall inte ställa dej till svars
en gång
brände jag en kortlek utan spader kung
med bensin & tårar
på just den här platsen
tills allt tog slut, jag rullade en svart godsvagn
med hjulaxlar av
mikrofonstativ
spelade in obevakat regn

Om du hade kommit till mej
hade vi packat
tillräckligt många stålhårda lår
ur den här födda världens
leksakslåda
för att gå hela vägen var

tillsammans fast

åt varsitt håll

bland klossar & puré på Delancey Street
bland klossar & puré på Delancey Street
bland klossar & puré på Delancey Street




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-11 00:37



Bookmark and Share


  Börje Larsson
skickligt.......
2012-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund