Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Chansonett till Corinne

 


Ett casino i ett stenbrott
kulor rullar nedför spetten
för du föddes svart ur rött där,
dubblar insatsen var gång
en spegel faller runt omkring dig,
blir ett hjul
                        som stannar mot en strand;

                        Corinne har värmt en sten i handen
                        hon har värmt en sten i munnen
                        lovar linda dina händer
                        när du skurit dig på glaset

Följ ett spår till telefonen,
spetten ringer, linblont hår
och hjul som spinner när du ber henne
gå ned till vattenbrynet,
se om stenarna är flata där
om någon är
                        en lucka i ett skal?

                        Corinne har värmt en sten i handen
                        hon har värmt en sten i munnen
                        lovar linda dina händer
                        när du skurit dig på glaset

men först ber hon dig att vänta
när hon postar några vykort,
hon frankerar dem med vågslag
som hon rest med sen hon föddes,

det är spegelglas hon skickar
hon har valt adress på måfå
ser du ögon om du får ett,
svart och rött som ständigt växlar?

                       Corinne har värmt en sten i handen
                       hon har värmt en sten i munnen
                       lovar linda dina händer
                       när du skurit dig på glaset

lovar linda dina ögon
om du finner den där luckan
hon skall ställa sig bredvid dig
kulan vilar mot ditt nummer
när du anar
                      hon är gjord av spegelglas




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Tomas Söderlund
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-09 13:43



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Suggestiv! Rullar in erotiskt flera gånger... mot spegelstranden. Påminner mig lite om Leonard Cohens Suzanne.
2012-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund