Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

and the road becomes my bride




Handen som lutar kannan (radio edit)

 

 

Det berättas om oss
att när kolbranden bröt ut
i Centralia, Pennsylvania
strövade vi redan ansiktslösa,
lade en djup tidsfrist över jorden.

Vi sökte, skrek efter tystnad,
tystnadens svarta lilja ur
hammarslagen mot städer;
slår ut alla andra med
röken åter till bränslet,
via biljetter & kärleksdrycker.

Stenkol, erövrad svett & jag
lärde varandra allt om
dig, blanka ögon & gangstervälden;
pressar en kolflöts i dig, av
fossil espresso & mörk likör

och det berättas om oss nu
att när kolbranden bestämde cirklar med sin spira
i Centralia, Pennsylvania
strövade vi redan tidlöst,
lade något vackert över jorden:

ett sprucket mönster från
nattfjärilsvingar,
våra ansikten & vägen,
skala 1 000 000:1.




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 244 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-01-09 15:25



Bookmark and Share


    Melona
Åh, vad fin den var i den här formen och så skönt det var att få en röst med ytterligare en dimension för ordens rättvisa.

Du målar vackert och skört, stort utan att bli för stort.
2012-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund