Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nedtecknad, kanske en dröm

 

 

Skall resa till Babel


Kontrollanten skjuter mig
genom vänstra handen
ett klippkort är utspritt
inuti min kropp

 

Jag är i Babel

 

Kontrollanten
gråter ättika på mitt pass,
Lilith möter
utanför flygplatsen


Hon ler så ofta, varje gång
kläcks en huggorm i min mun
slingrar ut med små stycken
av adamsäpple


Jag vet inte varför
hon ler men
hon håller i min hand
som om också jag var gjord av lera


Lilith ledsagar mig upp
högst upp i tornet,
jag lägger ifrån mig mina ögon fritt i luften
när vi bryter genom molnen. Hon talar:


- Det finns inget högre,
skall aldrig finnas
något högre,
där kan vi brinna som veken
i oljelampan världen,
minns: en femtedel av allt mänskligt
är ändå bara olja


trappstegen cirklar skelettgrepp
kring smala vita armar
som känner leran,
jag går längs en titanskruv genom pannben
finner mjuk vävnad


Högst upp, en armé av
hovmålare,
mitt porträtt målas allt hetsigare
på blanka spelkort
utan definierat värde


De har krönt mig med
narrmössa,
bjällrorna hänger över ögonen
- kortsynthetens riddare
skrattar de,
Sir Blod istället för Vatten,
jag anar de vet något
jag inte vet.


Jag måste jonglera
två bollar
inga problem
tre bollar
lika många bollar som
Jupiters månar
det är Jupiters månar


Svetten rinner i pannan, missar
Ganymedes, missar Thebe,
missar Io, Europa, de


studsar mot stengolvet, rullar
över kanten
Lilith kastar sig efter
jag står kvar, jag är toppstenen, jag är gjord av lera.




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-11 12:41



Bookmark and Share


  Börje Larsson
en häftig dröm....
2012-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund