Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spökförfattaren!

Med ett riktigt brett register i bagaget så kunde han nu skriva som vilken författarstjärna som helt
Spökförfattaren
Ja, han kunde nu skriva böcker som verkade helt förfalskade
Som om han nu bara kunde gå in i alla andra författares huvuden och tänka som de gör
Och skriva som de gör
Levande som döda författtare
Men det är bara som det sig bör
För den första boken som han skrev, kunde man tro att det var August Strindberg som hade skrivit
där dramatiken på den tiden var riktig påtaglig och lite skev
Men ändå så skrev spökförfattaren med ett rikjtigt bra drev, igenom hela boken
Ja, August Strindberg, den gamla token

Och nästa bok som han skrev, så kunde man tro att det var Liza Marklund som han efterapade
Där spänningen och allvaret är helt olidlig, men ändå så förutsägbar
Där alla känslorna ständigt ligger på ytan och bubblar
Känslor som man kan ta på
Och där ligger nu den döda flickan helt naken bar, efter att ha blivit både mördad och våldtagen

Och till sist men inte minst så har spökförfattaren skrivit en bok som man kan tro är ett verk av J,R,Tolkien
Så magiskt förtrollande och bollande med fantasierna
Upp och ner och in och ut
Men där det ena monstret efter det andra får ångest när de träffar på lilla Frodo
och blir istället ödmjuka och snälla
Hjälper Frodo ifrån den ena faran efter den andra, och en och annan liten fälla
Ja, så att han nu kan kasta in sin så onda ring in i vulkanen, så att sagan bara kan få sig
ett någorlunda lyckligt slut
Så spökförfattaeren är verkligen en av de där sälla
Den som har ett brett register med sig i bagaget
Frågan är nu bara
Vem är han?

Ken Cassel
12/1-2012.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-12 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel