Text sprungen ur en annan text och tillika ett samskrivningsprojekt mellan mig och Isabel.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Text sprungen ur en annan text och tillika ett samskrivningsprojekt mellan mig och Isabel.




Skuggor (brev från Cadaqués)





Vintern
kom med sin kvist av gran
bruten söder om
skuggorna av min skugga

Den strök hon mig mot
pannan



Fick ett brev stämplat
i Cadaqués, av
skuggorna av din skugga

Det strök du mig under
huden



I ett uppvikt hörn
där drömmar tecknades ned
kallnar en feber -
                                materien!

Ännu ropar någon
efter jaget



Träd,
ur skuggorna skrapade
där moln vaggar sol
i dina händers vila

en kärna utan kapsel
ligger öppnad



Där rum
rör vid rum, kroppar
löser sig upp i varandra
där, väggars möten

väv som spänns
mellan världar



Fingrar
mellan mina fingrar
fäster ljus vid skuggor
sammanför strålar   trådar

löst
vid rotens fäste



Dyning, väntande
våg som rör sig
varsamt under hud

vidgad,
jag i ditt slutna öga



Framdrivet mörker viskar
vind  tunnlar  porer
inifrån   innanhavs

bleka
skuggors stormar



Du skriver rötter;
från rötters fäste ut
under jord
                                där

hur nedsjunkna skuggor
binder



Poröst,
lager av hålrum bildas
Skuggor, tysta röster
knackas försiktigt fram -
                                kom!

bjuder
jag dig tillbaka



Våren, vindtunnelfeber
I Cadaqués väntar en eka,
driver
drömmarna under din panna -

skuggar
ännu en gryning



Till någon som ropat efter
ett jag, ett annat du
Som ropade natt och

skar dag ur den spända
väven



Sommar som
höst aldrig skördar

Cap de Creus, två vågor
bryter varandra, liv
i skuggorna av vår skugga

som aldrig annars
blev -
                                bli




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 295 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-01-13 17:30



Bookmark and Share


  Erik H.J Hultin
Väl skrivet Tomas och Isabel! Spännande, bildrik och dynamisk poesi som rör sig ett suggestivt, närmast glödande dunkel. fastnade särskillt för

"Där rum rör vid rum, kroppar
löser sig upp i varandra
där, väggars möten

väv som spänns
mellan världar"
2012-05-11

  /Isabel
Vackert, ja.
Tack för ett gott samarbete, Tomas.
2012-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund