Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett vykort

 

 

Farao Hatshepsuts ståthållare
    som är rättvisans namn i Ishalotpep
       följer ingen högre princip
          utan skjuter från höften
             när han dömer ut 40 rapp
                till den man som befunnits skyldig
                   till att ha flyttat några gränsstolpar i
                      skydd av mörkret
                         men detta skulle han aldrig erkänna
                      minst av allt för sin inre tribunal
                   och när saken senare blir föremål för diskussion
                över en tredje bägare veteöl
             tar han strid för sitt goda namn;
          en kort dolk av brons
       passerar i tumultet mellan
   hans åttonde och nionde revben
som av ett infall




Fri vers (Prosapoesi) av Tomas Söderlund
Läst 194 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-07 12:14



Bookmark and Share


  Börje Larsson
snygg pil....
2012-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund