Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orörlig (ännu)

 

 

Jag lyssnar på en konsert för flöjt och harpa
i avsaknad av dig

I dag såg jag slagen av en rök
ur en skorsten på Storskogsvägen

De hängde ännu en serie nycklar
runt min hals

 

*

 

buktande guldsköldar spelar, uthud;
ännu en orörlig insekt
i spillvärmen från det här

vid foten av ett
kanske vidsträckt rike
samlad

darrningar
som färdas rakt igenom
uthud   organeller

tysta vittnen


skogen orörd fälld
skugga över
luftens röster fösta
ur mun


buktande guldsköldar spelar
orörlig insekt
har vandrat långt, vilar

likt vapnet

 

guldsköldar;
det söndervuxna
bräcker




Fri vers (Modernistisk dikt) av Tomas Söderlund
Läst 237 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-19 20:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund