Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rotvälska



Solstänk
.
.
.
skugga
.
solstänk
solstänk
.
skugga


tallarna ser ned på mig, du måste

fröodla mig

Så ska jag skjuta mina rötter
nedåt
inåt
djupare
upp på vinden
(virvelvinden)
och leka i ditt hår
(en väderlek)
tills du är rotfylld
av mina luftrötter.

Vattna mig
Dränk mig i spillande välvilja
till knäna
midjan
skulderbladen
(de oskrivna)
så glänser jag för dig
(som bladguld)
tills du är överglänst
av min bladglans.

Du kommer inte
att hinna märka någonting




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-25 01:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund